PADEN

logo_paden

Trainingsdag voor Ouders

Misschien heb je net gehoord dat je kind autisme heeft. Misschien weet je het al een tijd. Je doet je uiterste best om een goede ouder te zijn, maar dat is lastig als het moeizaam gaat met je kind en de relatie die jullie hebben. Jouw kind heeft een eigen aanpak nodig en het kan een hele zoektocht zijn om te ontdekken hoe jouw kind werkt. Ondertussen is het wel jouw kind. En juist in zijn eigenheid is hij of zij prachtig!

Vanuit Horison hebben we iets bijzonders ontdekt; informatie die we graag met je delen. Wij hebben van deze speciale kinderen geleerd hoe ze de wereld beleven en wat ze nodig hebben om passend in beweging te komen. We zien dat dit nieuwe en essentiële informatie is voor ouders om hun kind beter te begrijpen, net als voor zorgverleners en leerkrachten. Het geeft je als opvoeder een nieuw houvast. Hiermee kun je je kind op maat begeleiden en aansturen en samen in beweging komen, ook waar dat eerst niet mogelijk leek.

Horison organiseert een cursus voor ouders. We willen jou vertellen over onze benadering ‘PADEN’. Hierin komen onze inzichten samen op het gebied van Prikkelverwerking, Attitude, Dyspraxie en Executieve Functies van wat wij Neuro-speciale kinderen noemen; kinderen met onder meer Autisme, ADHD, ADD en DCD. De pijlers van PADEN vormen samen een pad dat je interessante nieuwe handvatten biedt. Ben jij op zoek om op een nieuwe manier om naar je kind te kijken en samen met hem of haar te ontdekken hoe het wel kan werken? Dan is deze cursus iets voor jou.

De cursus over PADEN heet Start CSL en wordt momenteel gegeven in drie dagdelen online van ieder 3 uur.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende cursus.

Schrijf je in via het inschrijfformulier.

Na de cursus is het mogelijk verder de cursussen Afstemmen in Contact, Afstemmen in ontwikkeling en Programma op maat te volgen.

Wil je op de hoogte blijven van de trainingen van Horison?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief.

Heb je nog vragen, dan kun je ook telefonisch contact opnemen met Anneke: 0570-769170 of een bericht sturen naar secretariaat@horison.nl

Boek ‘Houvast’

Kun je niet wachten tot november? Wil je nu al meer weten over deze afgestemde en liefdevolle benadering op autisme? Dan kun je nu al het boek ‘Houvast’ lezen.

Een prachtig boek voor ouders en professionals. Houvast laat je zien wat er nodig is om met kinderen met autisme contact te maken en hoe je aan kunt sluiten op wie ze zijn. Op verrassende wijze schrijft Anneke Groot, moeder van een zoon met autisme en ruim twintig jaar gewaardeerd deskundige op het gebied van contact en autisme, over haar inzichten.

 

Meer info over Houvast