Spelbegeleiding

Onze Medewerkers

Onze spelbegeleiders bieden begeleiding aan bij gezinnen die met CSL (willen) werken. Onze begeleiders zijn geen oppassers en ook niet mensen die het van je overnemen.

Ze zijn opgeleid om contact te maken met je kind en hem of haar uit te nodigen om in contact te zijn, vaardigheden te oefenen vanuit de kerndoelen. En ze doen dat graag in samenwerking met jou. Jij kent je kind het beste. In overleg met jou stellen ze een plan en doelen op. Jij weet wat je kind wil of niet kan en wil. Jij hebt ideeën over wat je wilt voor je kind en daar kunnen jullie samen aan werken.

Op Maat

Onze spelbegeleiders werken ontwikkelingsgericht en op maat. Ze zijn op de hoogte van de verschillende ontwikkelingsdomeinen:

- zintuiglijke en motorische ontwikkeling
- sociale en emotionele ontwikkeling
- spelontwikkeling
- leren leren en werkhouding
- zelfredzaamheid
- cognitieve ontwikkeling

Een eerste voorwaarde voor begeleiding is dan ook, dat jij als ouder kiest voor CSL. Om echt samen te kunnen werken, is het belangrijk dat jij ook de methode leert kennen. Denk niet dat dat erg is. De cursus is heel bijzonder en wordt door veel ouders ervaren als een keerpunt in hun leven. Lees meer over de Module 1 Basiscursus CSL en Module 2 CSL Toepassen om een programma op te kunnen zetten.

Zelf Doen

We hebben niet genoeg spelers voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je als ouder ook je eigen spelers werft en opleidt. Je kunt in je eigen kring kijken of je geïnteresseerde mensen kent, of je kunt op verschillende plaatsen oproepen doen. We hebben er veel ervaring mee en in de basiscursus leer je er meer over.

Veel van onze spelers staan ingeschreven bij vereniging Berk
Je kunt op hun website ontdekken of er een speler bij jou in de buurt beschikbaar is.