Autisme

Wat is Autisme ?

Autisme is een prikkelverwerkingsstoornis. Dat wil zeggen dat jouw kind prikkels anders verwerkt. We verschillen allemaal van elkaar, dus we hebben eigenlijk allemaal zo’n stoornis. Dat maakt de wereld leuk en kleurrijk. Maar een andere prikkelverwerking kan enorm veel gevolgen hebben. Dan staat het je kind in de weg om zich te ontwikkelen. Dan is autisme ook een ontwikkelingsstoornis. Dan heeft je kind meer ondersteuning nodig om zijn weg in de wereld te vinden.

Vader of moeder zijn van een kind met autisme

Misschien schrok je, toen je merkte dat jouw kind anders was dan andere kinderen. Waarschijnlijk is jouw leven er anders uit komen te zien, nadat je kind autisme - of iets wat op autisme lijkt - bleek te hebben.De dingen die anders zo vanzelfsprekend leken, blijken nu allemaal zo anders. Dat kan verwarring en onzekerheid geven. Dank je dat je je zo inzet voor je kind.

Misschien ontdekte je ook wat je kind jou te bieden heeft. Zijn prachtige oogopslag, hoe ze op je lijkt, hoe hij of zij precies weet wat jij erg vervelend vindt. Autisme is het naast een zoektocht ook een kans, om nu te leren van je kind over onvoorwaardelijkheid en trouw aan jezelf zijn!

Alle kinderen zijn welkom

Wij zijn dol op kinderen; op alle kinderen. We zijn dol op kinderen omdat kinderen nooit opgeven. We zijn dol op kinderen omdat kinderen zo hoopvol zijn en van ons verwachten dat we naar ze luisteren. We zijn dol op alle kinderen. Ook op kinderen met autisme.

 

We spelen met kinderen die verbaal zijn, of juist niet,
met kinderen die heel slim zijn of meer tijd nodig hebben om te leren,
met kinderen die autisme hebben maar ook met kinderen met andere of meervoudige uitdagingen,
met kinderen die van spelen houden of volstrekt niet,
met jonge kinderen, kinderen van de basisschoolleeftijd, tieners, jong volwassenen, volwassenen en ouderen,

Veel hoop voor kinderen met autisme

Er is veel hoop voor kinderen met autisme. Natuurlijk is autisme een ontwikkelingsstoornis. En dan is het dus heel slim je kind te helpen bij die ontwikkeling. Dat heeft veel invloed op de gevolgen van die stoornis. Ouders kennen hun kind het beste en hebben veel invloed op de ontwikkeling van hun kind. Als je kind autisme heeft, kun jij je kind het beste helpen. Maar niet alleen. Wij kunnen jou helpen om je kind te helpen.

Structuur of houvast

Kinderen met autisme hebben houvast nodig. Structuur is een middel om houvast te geven. Wij geloven dat, meer dan pictagrammen en een dagplanning,  jij zelf het allerbelangrijkste houvast voor je kind bent. Als jij ontspannen, duidelijk en open kunt zijn, dan geeft dat je kind het meest houvast.

Je houding als gereedschap

Kijk jij er van op als ik zeg dat je kind je haarfijn aanvoelt? Juist kinderen met autisme voelen andere mensen heel goed aan (ook al begrijpen ze het niet altijd). Als jij liefdevol, hoopvol en ontspannen bent, ruimte geeft en geen druk uitoefent kan je kind zich veel makkelijker ontwikkelen en contact met je maken. Wij hebben daar effectieve handvatten voor en helpen je er graag mee.

Spelen met autistische kinderen

Het is zinvol om met een kind met autisme te spelen. Als je dat doet, krijgt je kind in stapjes controle over zijn eigen leven. Goed opgeleide volwassen CSL-spelers kunnen jou en je speciale kinderen helpen om zijn of haar autisme de baas te worden. Spelen is leuk! Iedereen vindt spelen leuk. Kinderen met autisme vinden spelen ook leuk.

Spelen met je kind, via de benadering contactgericht spelen en leren?

CSL is Contactgericht Spelen en Leren. CSL is: speciale tijd voor je kind reserveren, om je kind te ondersteunen in contact en ontwikkeling. In die speeltijd geef je jouw kind de leiding over het contact en wat je gaat doen. Je kind bepaalt en jij doet mee, ontspannen en liefdevol. Soms moet je wat voorzorgs- maatregelen nemen. Zorg dat de dingen die kapot kunnen gaan goed opgeborgen zijn. Probeer andere plannen die je hebt tijdens het spelen uit je hoofd te zetten. Zorg dat je ook regelmatig iets voor jezelf doet, voor of na zo’n speelsessie. Zo begin je.

En als je merkt dat je kind meer wil spelen, heb je de ingang om ook doelen te verwerken in het spelen. Je blijft spelen, maar geeft op deze manier meer richting aan het spelen. Je kind zal er nog net zo van genieten, hoewel hij of zij er nu soms iets harder voor moet werken.

Het is belangrijk te weten dat de druk om resultaten te halen maakt dat je kind zich verzet en je het contact kwijt raakt. Daarom verwerk je de doelen spelenderwijs in het contact, Je kind zet daardoor vanzelf kleine of grote stappen in zijn ontwikkeling. Onze ervaring is dat dat veel sneller gaat als je het resultaat loslaat.

Wat deze csl-benadering oplevert

Horison heeft veel ervaring met spelen. Onze spelers hebben vele uren, vele jaren, met veel energie en enthousiasme met onze kinderen gespeeld. Steeds weer met nieuwe doelen. En dat heeft onze kinderen enorm geholpen. Onze kinderen zijn opener, vrolijker, flexibeler, creatief en ze genieten van andere mensen. Veel van onze ouders geven aan dat hun kinderen minder gedragsproblemen hebben en minder (tot geen) medicatie gebruiken. Sommige van onze kinderen kunnen zich inmiddels net zo goed inleven in anderen als wij dat kunnen. Onze kinderen zijn nog steeds speciale kinderen. Dat zien wij niet als stoornis, want zijn niet alle kinderen speciale kinderen. En is juist deze diversiteit niet wat kleur geeft aan ons mens-zijn?
the modern design of cheap neppe rolex under $54 is fantastic. sellswatches.com has set the quality standard in affordable automatic watches. end users just can't find the best services the good thing about exact replique rolex. search top professional design of https://www.rechargeablevape.gr/ from authentic online store. https://silkshome.com are all found here. a discount designer https://audemarspiguetwatches.to/ wholesale and retail online store! swiss https://www.vapesstores.ru/ carryout a fairly leading-edge high-level tricky abilities monitor. http://www.replicasalvatoreferragamo.ru/,a perfect blend of comfort and fashion. many best https://www.rimowareplica.ru.