PADEN

logo_paden

Trainingsdag voor Jeugd- en gezinsprofessionals

Horison heeft de bijzondere SKJ geaccrediteerde trainingsdag ‘PADEN’ ontwikkeld, speciaal voor jeugd- en gezinsprofessionals die werken met kinderen met autisme.

Je bent jeugd- en gezinsprofessional en werkt met kinderen met autisme. Je hebt passie, kennis en ervaring. En je wilt het beste uit jezelf en deze kinderen halen. Ze hebben kwaliteiten, zijn sensitief maar ook moeilijk te doorgronden en aan te sturen. Deze speciale kinderen gaan vaak hun eigen gang, hierdoor kan het lastig zijn om de goede ingang te vinden om ze te begeleiden.

Vanuit Horison hebben wij iets bijzonders ontdekt; informatie die wij graag met jou delen. Dat doen we tijdens de trainingsdagen van PADEN. Wij hebben namelijk van deze speciale kinderen geleerd hoe zij de wereld beleven en wat zij nodig hebben om in beweging te komen. We zien dat deze inzichten en reeds bestaande kennis een onverwachte combinatie vormen. Hierdoor kunnen we op maat begeleiden en samen in beweging komen, ook daar waar dat eerder niet mogelijk leek. Dat geeft ons én de kinderen een nieuw houvast.

Waar gaat de training over?
Horison organiseert een training die op inhoud echt anders is. We willen jou leren over onze benadering ‘PADEN’. Hierin komen onze inzichten samen op het gebied van Prikkelverwerking, Attitude, Dyspraxie en Executieve Functies van wat wij Neuro-speciale kinderen noemen; kinderen met onder meer Autisme, ADHD, ADD en DCD. De pijlers van PADEN vormen samen een pad dat je interessante nieuwe handvatten biedt. Sta jij ervoor open om op een nieuwe manier echt naar deze kinderen te kijken en samen met hen te ontdekken wat zij allemaal weten? Dan is deze training iets voor jou.

Meer informatie over de trainingsdagen?
De volgende PADEN-training is op:

29 september 2023  van 9:30 tot 17:00 uur bij SIO in Zwolle.

Met leesmateriaal vooraf en een eindopdracht.

De inschrijfkosten voor zorgprofessionals bedragen 255,00 inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en lunch bij live bijeenkomsten. Dit is 205,00 inclusief cursusmateriaal bij online bijeenkomsten.
Horison is vrijgesteld van BTW.

Schrijf je in via het inschrijfformulier.

Wil je op de hoogte blijven van de trainingen van Horison?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief.

Heb je nog vragen, dan kun je ook telefonisch contact opnemen met Anneke: 0570-769170 of een bericht sturen naar het secretariaat: secretariaat@horison.nl

 

Boek ‘Houvast’

Kun je niet wachten tot de trainingsdag? Wil je nu al meer weten over deze afgestemde en liefdevolle benadering op autisme? Dan kun je nu al het boek ‘Houvast’ lezen.

Een prachtig boek voor ouders en professionals. Houvast laat je zien wat er nodig is om met kinderen met autisme contact te maken en hoe je aan kunt sluiten op wie ze zijn. Op verrassende wijze schrijft Anneke Groot, moeder van een zoon met autisme en ruim twintig jaar gewaardeerd deskundige op het gebied van contact en autisme, over haar inzichten.

 

Meer info over Houvast