Professionals

Professionals
Steeds meer professionals weten hun weg naar ons te vinden. Soms wordt onze hulp gevraagd bij individuele casussen, soms om voorlichting en scholing voor teams of de hele organisatie te geven. We hebben ruime ervaring op het gebied van zorg en onderwijs.

Veel professionals uit de zorg en uit het onderwijs hebben onze cursussen gevolgd en hebben de CSL-benadering kunnen toevoegen aan hun werkstijl. Een aantal organisaties hebben CSL als benaderingswijze opgenomen in hun beleid. Zij krijgen supervisie van Horison.

Onderwijs -  Schaduwen

Veel van de kinderen waar we mee werken, gaan (uiteindelijk) ook (weer) naar school. Het is niet altijd makkelijk voor ze om op school te zijn. Ze zijn snel overprikkeld en hebben moeite om zichzelf aan te sturen. Daarom hebben een aantal ouders een CSL-schaduw voor hun kind op school geregeld. Deze vorm van begeleiding zorgt ervoor dat kinderen in de klas mee kunnen, en afgestemd aansturing krijgen. Lees hier meer over schaduwenopschool

Door Horison opgeleide spelers zijn over het algemeen goed inzetbaar als schaduw.

Zorg en onderwijs

Een aantal ervaren CSL-ouders en CSL-spelers hebben professionele initiatieven met zorg- en onderwijs opgezet waarbij ze (onder andere) gebruik maken van de CSL-benadering.

-  De Boog, Heerhugowaard

Centrum Groei! Den Haag 

- ACIC Hilversum

- Specialisterren

Studiedagen en in company trainingen

Regelmatig organiseren wij zelf  PADEN-trainingsdagen

Daarnaast geeft Horison studiedagen op verzoek en/of in company.

Onze studiedagen lopen via Fortior met onderwerpen als: prikkelverwerking, executieve functies, grenzen stellen en toch in contact blijven, omgaan met ongewenst gedrag, attitude in je begeleidingsstijl, Contactgericht Ondersteunen en Gestructureerd Leren.

Voor een offerte op maat, neem gerust contact op

Zorg

We werken op veel verschillende niveaus samen met verschillende zorginstellingen:

  • Er zijn professionals (vaktherapeuten, groepsleiders, MBO, HBO, WO) die op onze cursussen waren.
  • We geven introductiedagen over de CSL-benadering
  • We geven workshops en studiedagen
  • We geven (meerdaagse) traingen
  • We trainen en ondersteunen zorginitaiteiven die (intensieve) programma’s hebben opgezet voor clienten,

Dat doen we in zowel grote als kleine zorginitaiteiven. Onder andere bij: De 4 Jaargetijden, het Rotven, Centrum Groei!, Ons Tweede Thuis, Pergamijn, Dichterbij, ’s Heerenloo, Esdegee Reigersdaal, Thomashuizen.

Kenniscentrum

Horison is ook kenniscentrum voor de methode CSL. We investeren in de onderbouwing van de methode op verschillende manieren: beschrijvend, theoretisch, kwalitatief gemeten en practisch.

Hier kun je de stand van zaken lezen rondom onze onderbouwing.

 

Wil je meer weten en op de hoogte blijven ?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Stichting Horison