Professionals
Steeds meer professionals weten hun weg naar ons te vinden. Soms wordt onze hulp gevraagd bij individuele casussen, soms om voorlichting en scholing voor teams of de hele organisatie te geven. We hebben ruime ervaring op het gebied van zorg en onderwijs.

Veel professionals uit de zorg en uit het onderwijs hebben onze cursussen gevolgd en hebben CSL kunnen toevoegen aan hun werkstijl. Een aantal organisaties hebben CSL als methode opgenomen in hun beleid. Zij krijgen supervisie van Horison.

Onderwijs -  Schaduwen

Veel van de kinderen waar we mee werken, gaan (uiteindelijk) ook (weer) naar school. Het is niet altijd makkelijk voor ze om op school te zijn. Ze zijn snel overprikkeld en hebben moeite om zichzelf aan te sturen. Daarom hebben een aantal ouders een CSL-schaduw voor hun kind op school geregeld. Deze vorm van begeleiding zorgt ervoor dat kinderen in de klas mee kunnen, en afgestemd aansturing krijgen. Lees hier meer over schaduwenopschool

Door Horison opgeleide spelers zijn over het algemeen goed inzetbaar als schaduw.

Zorg en onderwijs

Een aantal ervaren CSL ouders en CSL spelers hebben initiatieven opgezet die kinderen met autisme dat stukje specifieke zorg geven, zodat ze komen tot leren of sociale contacten. CSL is (een van de) werkwijzen die ze toepassen.

- 2 Play Alphen aan de Rijn

- stichting Groei! Den Haag

- ACIC Hilversum

- Autismehuis Zwolle

- Specialisterren

Studiedagen en in company trainingen

Regelmatig geeft Anneke Groot van Horison studiedagen bij Fortior  met onderwerpen als: prikkelverwerking, executieve functies, grenzen stellen, omgaan met ongewenst gedrag, attitude in je begeleidingsstijl, contactgericht ondersteunen en meer.
 

In 2017 zal ze bij Fortior weer samen met Janneke en Leonie (ervaringsdeskundigen) een studiedag geven over stressregulatie.

 

Regelmatig geeft ze studiedagen en trainingen in zorg- en onderwijsinstellingen in company. (o.a. ZMLK scholen, instellingen voor mensen met een VB, Thomashuizen.etc.

Voor een offerte op maat, neem gerust contact op

Zorg

We hebben op veel verschillende niveaus samenwerking met verschillende zorginstellingen:

  • Er zijn professionals (vaktherapeuten, groepsleiders, MBO, HBO, WO) die op onze cursussen waren.
  • We hebben zorgteams geschoold in afstemming en attitude. We hebben teams geschoold die programma’s hebben opgezet, zowel in grote zorginstellingen als Dichterbij, Pergamijn, ’s Heerenloo, Esdegee Reigersdaal, als bijvoorbeeld in Thomashuizen.
  • Een aantal ervaren CSL ouders en spelers hebben initiatieven opgezet die kinderen met autisme dat stukje specifieke zorg geven, zodat ze komen tot leren of sociale contacten of langdurige zorg krijgen.
  • Regelmatig geven medewerkers van Horison studiedagen en/of in company trainingen in zorginstellingen. ).

 

Kenniscentrum

Horison is ook kenniscentrum voor de methode CSL. We investeren in de onderbouwing van de methode op verschillende manieren: beschrijvend, theoretisch, kwalitatief gemeten en practisch.

Hier kun je de stand van zaken lezen rondom onze onderbouwing.