Spelers

Spelers! wat een rare term

Spelers zijn een van de belangrijke pijlers waarop we het werk doen. Ze zijn een hoopvolle en belangrijke ondersteuning voor ouders. Horison biedt hen en ouders graag op verschillende manieren ondersteuning.

Spelers zijn eigenlijk CSL-spelbegeleiders. We noemen ze graag 'spelers', omdat we geloven dat spelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen (en volwassenen). We vinden de term 'spelers' dan ook een eretitel.

We hebben goed opgeleide spelers, die spelen voor hun beroep en we hebben vrijwillige spelers, mantelzorgers. We hebben zeer ervaren spelers en beginners. We hebben soms ook spelers zonder diploma, maar met een geweldig afstemming op kinderen met autisme. We koesteren ze allemaal!

Onze spelers hebben zich verenigd in de groep Spelers van Horison. Ze hebben een besloten Facebookgroep, intervisiegroepen en organiseren soms gezamenlijke activiteiten.

Spelen als werk

Mensen kunnen ervoor kiezen om dit werk betaald te gaan doen, als spelers. Op deze manier bouwen we een netwerk van ervaren en geschoolde spelers op, die later weer inzetbaar zijn in nieuwe gezinnen.

Spelers hebben zich verenigd in de groep Spelers van Horison. Deze groep zet zich in voor de inspiratie van spelers. Er is informatie over het beroep speler, er is regionale intervisie en er worden themadagen georganiseerd voor de scholing en de verbinding van spelers.

Daarnaast zijn spelers zich aan het organiseren om ook op het gebied van kwaliteit en professionaliteit zich te blijven ontwikkelen. Veel van onze spelers hebben een HBO-diploma, enkelen een MBO-diploma. Steeds meer spelers hebben een registratie bij SKJ. Er is een grote rijkdom aan ervaring, vaak al tientallen jaren. 

Maar wat zeggen papieren, diploma's of keurmerken. Ze zijn slechts voorwaarden voor kwaliteit. De echte kwaliteit zit in het hart en de houding: de passie, de onvoorwaardelijke acceptatie, de openheid en echtheid van onze spelers voor kinderen met autisme en hun gezinnen.

CSL Werkplaats

Voor professionele spelers is er de CSL Werkplaats.
Het is een actieve groep waarin CSL-spelers met elkaar verbinden en informatie uitwisselen. Gezamenlijk leveren de leden een bijdrage aan het borgen en bevorderen van de kwaliteit van ons belangrijke werk.

Vrijwillige spelers

Zonder vrijwilligers kunnen we dit werk niet doen. Zo intensief werken met kinderen levert enorm veel op, maar het is niet altijd betaalbaar. Het is wel haalbaar als we inspiratie als ruilmiddel hebben. Vrijwilligers geven het beste van zichzelf in ruil voor de inspiratie die ze uit het kind, het gezin en de methode halen. We zijn blij en daarom zuinig op onze vrijwilligers. Ze zijn het hart van ons werk.
Vrijwilligers zijn belangrijk en daarom altijd welkom bij Horison. Alle actieve spelers, vrijwillig en betaald kunnen zich verenigen in de besloten Facebookgroep van Spelers van Horison. Vrijwilligers kunnen tegen een gereduceerd tarief meedoen met cursussen en ze zijn heel welkom op onze open landelijke dagen.

Als jij interesse hebt, neem dan eerst contact op met Casper van Spelers van Horison of met je regiocoordinator. Je bent welkom.

De spelerscursus

Er is een speciale spelerscursus voor mensen die zich het spelen meer eigen willen maken. De cursus wordt één keer per jaar gegeven. De inhoud is vooral gericht op de situaties waar spelers mee te maken krijgen. Er is veel ruimte voor attitude, voor vragen uit de praktijk en hoe je ouders kunt ondersteunen.
Op de agenda kun je zien wanneer de eerstkomende spelerscursus is.

  • Je kunt je (spelers) vast aanmelden via het secretariaat
  • Gebruik hiervoor het inschrijfformulier
  • De cursus wordt gegeven door Anneke Groot en/of Wendy Wesselink-ten Thije
  • Lees hier binnenkort reacties van deelnemers
  • De prijs van de spelerscursus is € 250,- en voor vrijwillige spelers € 150,-

 

Hier kun je je inschrijven voor de
Spelers Nieuwsbrief

best https://es.upscalerolex.to review to manage worldwide using the throw open go. well-designed manner is most likely the functions having to do with replica rolex usa. select https://perfectrolexwatches.to/ and buy it directly on our official online store. the 2017 best https://www.puffplusvape.com/ come in many styles and they are affordable to all the watch. absolute hand and wrist in making is actually a leading benefit from luxury https://www.stellamccartneyreplica.ru watches. exact www.tagheuer.to found lacking a typical special is effective passed on. the modern design of cheap losangeleslakers.ru under $54 is fantastic.